„Meteris“ - centralna deponija za jug Srbije

Bez autora
Jun 03 2012

Šef Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin, gradonačelnik Vranja, Miroljub Stojčić, i direktor Instituta „Kirilo Savić“, Miroljub Jevtić, potpisali su Ugovor za izradu pripremne dokumentacije za drugu fazu izgradnje gradske deponije, koja bi na taj način dobila mogućnost da preraste u regionalnu deponiju „Meteris“, gde bi se odlagalo smeće i iz susednih opština u Pčinjskom okrugu koje nemaju uređene deponije. Očekuje se da će se u narednom periodu pripremiti teren za izradu generalnih projekata i studija za odlaganje čvrstog otpada. Institut „Kirilo Savić“ će izraditi katastarsko-topografski plan, studiju procene uticaja na životnu sredinu kao i plan detaljne regulacije. Rok za izradu kompletne dokumentacije je dva i po meseca.

„Meteris“ - centralna deponija za jug SrbijeŠef Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin, gradonačelnik Vranja, Miroljub Stojčić, i direktor Instituta „Kirilo Savić“, Miroljub Jevtić, potpisali su Ugovor za izradu pripremne dokumentacije za drugu fazu izgradnje gradske deponije, koja bi na taj način dobila mogućnost da preraste u regionalnu deponiju „Meteris“, gde bi se odlagalo smeće i iz susednih opština u Pčinjskom okrugu koje nemaju uređene deponije.

Očekuje se da će se u narednom periodu pripremiti teren za izradu generalnih projekata i studija za odlaganje čvrstog otpada.

Institut „Kirilo Savić“ će izraditi katastarsko-topografski plan, studiju procene uticaja na životnu sredinu kao i plan detaljne regulacije. Rok za izradu kompletne dokumentacije je dva i po meseca.

Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić je istakao da je Vranju cilj da od reciklažnog napravi pravi profitni regionalni i samoodrživi centar za odlaganje smeća, koji će koristiti opštine Preševo, Bujanovac, Trgovište, Vladičin Han, Surdulica, Bosilevgrad i grad Vranje, prenosi Danas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik